Beboere i Agder får tilbud om evakuering etter strømstans

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beboere i Vegårshei i Aust-Agder får tilbud om å evakuere hjemmene sine etter å ha vært uten strøm i et døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk fra kommunen har reist ut med vedsekker. Vi har sendt ut kommunens folk til hjelpetrengende som har vært uten strøm i snart et døgn. Vi tilbyr nødovernatting på omsorgssenteret for dem som har behov, sier ordfører Kirsten Helen Myren i Vegårshei til NRK.

I alt 1.300 husstander i kommunen er strømløse. Pårørende til mennesker som er i en utsatt situasjon, bør oppsøke sine, råder ordføreren.

Søndag kveld var det ifølge Yr 5 kuldegrader i området.

9.000 uten strøm

Agder-fylkene har vært rammet av strømbrudd siden lørdag formiddag. Årsaken er det store snøfallet.

Søndag morgen var til sammen 9.042 husstander uten strøm. Mange fikk tilbake strømmen i løpet av dagen, og søndag kveld var 3.102 husstander strømløse.

– Det vi har sett i dag etter å ha inspisert med helikopter, er at det er mange skader på linjenettet, sa direktør for samfunnskontakt Unni Farestveit i Agder Energi til NTB søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store skader

Farestveit forklarer at det er snakk om store skader som det tar tid å reparere. Montørene skal inn i terrenget med tungt utstyr, og trær som har veltet over strømlinjene, må fjernes.

– Vi står på for fullt nå. Jeg kan dessverre ikke gi noe tidspunkt for når kundene får strømmen tilbake, opplyser pressekontakt Hanne Liv Refsnes hos Agder Energi til NTB.

Strømbruddene skyldes i hovedsak at det har falt trær over strømlinjene som følge av det store snøfallet. Kommunene som er rammet av strømbrudd, er Vegårshei, Kristiansand, Iveland, Birkenes, Åmli, Grimstad, Arendal, Tvedestrand, Risør og Gjerstad.