Dæhli får sjansen i A-lagstroppen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo akter å bruke Mats Møller Dæhli i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia. Måtte svare på grusom statistikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart da landslagssjefen torsdag presenterte troppen til den viktige kampen i Praha neste fredag.

Samme dag spiller det norske U21-landslaget viktig omspillskamp mot Serbia i kampen for en billett til neste sommers EM-sluttspill i Polen. Der kunne også Dæhli vært en viktig bidragsyter, men landslagssjef Høgmo ønsker å benytte Tyskland-proffen på A-landslaget.

– Det har vært en tett dialog som alltid mellom U21-laget og A-laget rundt dette. Vi har gjort et balansert uttak som er til det beste for begge tropper, sa Høgmo torsdag.

Dette er troppen til Tsjekkia-kampen:

Rune Allmenning Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Ørjan Nyland (Ingolstad), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Haitam Aleesami (Palermo), Jo Inge Berget (Malmö), Adama Diomande (Hull), Mats Møller Dæhli (Freiburg), Tarik Elyounoussi (Olympiakos), Vegard Forren (Molde), Pål André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (Hull), Even Hovland (Nürnberg), Ruben Yttergård Jensen (Groningen), Stefan Johansen (Fulham), Joshua King (Bournemouth), Martin Linnes (Galatasaray), Håvard Nordtveit (West Ham), Martin Samuelsen (Blackburn), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Stefan Strandberg (Hannover), Jonas Svensson (Rosenborg), Alexander Söderlund (St. Etienne), Alexander Tettey (Norwich).

Vil få spilletid

Om valget av Dæhli sa han:

– Han var en av våre beste spillere før han ble skadd i venstrekantrollen. Der ønsker vi ham med nå.

Landslagssjefen nærmest garanterer Freiburg-spilleren spilletid i Praha.

– Sannsynligheten for at han får spilletid er relativt stor, selv om jeg ikke vil forskuttere noe endelig. Det er uansett gledelig at han er tilbake for fullt, sa Høgmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lagt saken bak oss

Tilbake i troppen er også Molde-spiller Vegard Forren, som rettet krass kritikk mot Høgmo for forrige landslagsuttak der han selv ikke var med.

– Jeg var helt sikker på at Martin (Linnes) ville bli tatt ut, jeg trodde faktisk at han kom til å få spille minst en av disse kampene. Jeg er overrasket. Jeg er faktisk litt sjokkert, sa Forren til Romsdals Budstikke.

Torsdag sa Høgmo at han har snakket ut med midtstopperen.

– Vi har lagt den saken bak oss. Vi har hatt dialog, og jeg har ikke lyst til å gå i detaljer rundt det, men det er tilbakelagt, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grusom statistikk

På pressekonferansen ønsket NRK en kommentar fra Høgmo om Norges vanvittige fall på FIFA-rankingen de siste 20 årene. På 90-tallet var Norge plassert på andreplass, mens landslaget i dag er å finne på 81. plass.

– Vi har undersøkt litt og funnet ut at det eneste laget som har hatt et lignende fall fra en så god plassering, til en så dårlig plassering, er Zambia. De kan skylde på en flystyrt hvor nesten hele laget døde, dårlig økonomi, fattigdom og så videre. Hva tror du er grunnen til at Norge har falt så langt ned, spurte NRK-reporteren.

– Jeg tenker at vi har en ambisjon om å komme tilbake der vi var for et år siden, da var vi godt ned på 30-tallet på FIFA-rankingen. Så er det ganske sammensatt at vi er der vi er nå, svarte Høgmo.

Se video: Høgmo om presset før Tsjekkia-kampen