Borgerlig budsjettgruppe strides om mandatet

– Arbeidsgruppa må se på alle mulige tiltak, sier Venstres Ola Elvestuen. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
– Arbeidsgruppa må se på alle mulige tiltak, sier Venstres Ola Elvestuen. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny borgerlig supergruppe skal bidra til å løse klimaflokene i budsjettforhandlingene. Men hva den egentlig skal gjøre, strides det om. Mandatet ventes først å bli klart senere i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arbeidsgruppa må se på alle mulige tiltak, inkludert skattelettelser og skatteskjerpelser som kan bidra til klimakutt og skape nye arbeidsplasser, sier Venstres Ola Elvestuen til NTB.

Regjeringspartiene avviser at regjeringens bilpakke er oppe til diskusjon. Endringer i bilavgifter samt økt pris på diesel og bensin vil ikke være del av gruppas mandat, får NTB opplyst.

Elvestuen og Venstre har en ganske annen forståelse.

Venstre-nestlederen, som også leder Stortingets energi- og miljøkomité, slår fast at avgiftene på bilbruk absolutt er del av helheten som det skal forhandles om.

– Skatter og avgifter, også drivstoffavgifter, vil være en del av arbeidet som vi nå skal gå i gang med. Det er jo skatter og avgifter som bærer det grønne skiftet, sier Elvestuen til NTB.