FNs nødhjelpssjef fortvilt over situasjonen i Aleppo

FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien er fortvilt over at de ikke fikk evakuert syke og sårede under våpenhvilen i Aleppo. Foto: / Reuters / NTB scanpix
FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien er fortvilt over at de ikke fikk evakuert syke og sårede under våpenhvilen i Aleppo. Foto: / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien er «dypt frustrert og fortvilt» over at våpenhvilen i Aleppo ikke førte til evakuering av syke og sårede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

O'Brien sier vanskelighetene rundt evakueringen blant annet skyldtes forsinkelser i godkjenninger fra lokale myndigheter i Aleppo. Andre hinder var vilkår som ble stilt av væpnede grupper, og den syriske regjeringens protester mot å sende inn medisiner og andre hjelpemidler i det opprørskontrollerte området.

– Etter et tre dagers opphold i kampene har partene i konflikten ikke blitt enige, militære operasjoner er satt i gang igjen og voldshandlingene har eskalert, sier O'Brien.

Les også: Russland: Har ikke angrepet Aleppo på en uke

Nødhjelpssjefen sier at Øst-Aleppo går mot en «humanitær katastrofe uten sidestykke». Han sier FN vil fortsette å prøve å evakuere syke og sårede, og oppfordrer alle til å gjøre det de kan for å forhindre unødvendig vold mot hundretusener av sivile i Aleppo før det er for sent.