Asylsøker fengslet etter siktelse om voldtekt

En asylsøker ved et mottak på Jæren er fengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel lokal gutt i forrige uke. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
En asylsøker ved et mottak på Jæren er fengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel lokal gutt i forrige uke. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En asylsøker ved et mottak på Jæren er fengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel lokal gutt i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen nektet straffskyld og motsatte seg fengsling da han ble framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

Den fornærmede gutten skal ha oppsøkt asylmottaket og hatt en del kontakt med den siktede. Voldtekten, som den fornærmede har fortalt om, skal ha skjedd forrige mandag. Den siktede skal ha holdt offeret fast og fullbyrdet overgrepet.

Den siktede, som i motsetning til norske myndigheter sier han er under 18 år, hevder på sin side at det ikke ville vært mulig for ham å holde 15-åringen fast slik som beskrevet. Han nekter for at det har skjedd et overgrep.

Tingretten valgte å fengsle den siktede i fire uker av hensyn til faren for bevisforspillelse.

– Vi har behov for å gå gjennom beslag som er gjort, og vi mener bevisforspillelsesfaren er til stede. Påvirkning av vitner som politiet skal avhøre senere, er også vektlagt, sier politiadvokat Maren Sagvaag Retland.