Fem franske statsborgere omkom i flystyrt på Malta

Se video av styrten her
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem franske statsborgere omkom mandag i en flystyrt på Malta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge maltesiske myndigheter skulle de fem på vegne av det franske tollvesenet delta i en aksjon for å overvåke menneske- og narkotikasmuglere, men franske myndigheter avviser dette.

Det franske forsvarsdepartementet har ikke vært tilgjengelig for kommentarer, men regjeringen på Malta sier flygningen var ledd i en fem måneder lang aksjon der målet har vært å kartlegge reiseruter som brukes for å smugle mennesker og narkotika til Europa.

Årsaken til flystyrten er ikke kjent, men maltesiske myndigheter avviser at den var forårsaket av en eksplosjon.

– All tilgjengelig informasjon, videoopptak og beskrivelser fra øyenvitner, blant dem tre medlemmer av den maltesiske hæren i en forlegning like ved flyplassen, samt to flykapteiner, indikerer klart at det ikke fant sted noen eksplosjon før flyet styrtet, heter det i en uttalelse fra Maltas regjering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU avviser

Lokale medier på Malta meldte først at flyet var innleid i Luxembourg for å utføre et oppdrag for EUs grensebyrå og at det var EU-ansatte om bord. Flyet skulle angivelig til Misrata i Libya, het det i de første meldingene. Frontex og EUs utenrikssjef Federica Mogherini avviste mandag formiddag kategorisk disse opplysningene.

Det tomotors flyet av typen Fairchild Metroliner styrtet klokken 7.20 mandag morgen nær rullebanen på den internasjonale flyplassen i Luqa, like etter avgang.

Styrtet rett i bakken

Flyet var registrert som en lokalflyging og ble angivelig innleid i Luxembourg. Det skulle oppholde seg i lufta noen timer før det skulle returnere til Malta, uten å lande noen steder underveis, opplyser øystatens myndigheter.

Et øyenvitne sier til Times of Malta at flyet steg, før det plutselig bikket over til høyre og styrtet rett i bakken. En tykk røyksøyle steg opp fra det brennende vraket.

Flystyrten er Maltas alvorligste luftfartsulykke på 40 år.

Se video fra ulykkesstedet: