Tredje haiangrep i Australia på en måned

På Australias østkyst er tre personer angrepet av hai på en måned. Arkivfoto fra Manly Beach i Sydney i november i fjor Foto: Reuters / NTB scanpix
På Australias østkyst er tre personer angrepet av hai på en måned. Arkivfoto fra Manly Beach i Sydney i november i fjor Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En surfer fikk mindre skader da han ble angrepet av en hai på østkysten av Australia mandag. Dette er det tredje haiangrepet i landet på en måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 36 år gamle mannen lå på et surfebrettet da haien angrep og prøvde å snu han rundt, sier et vitne. Brettet tok det meste av støyten og mannen kom unna med kun mindre skader i en fot. Dette var det tredje angrepet på en måned i området rundt surfeparadiset Byron Bay, som hundrevis av nordmenn besøker hvert år.

På akkurat samme sted ble en 25 år gammel mann for to uker siden skadd i et annet angrep. Og for en måned siden ble en 17-åring bitt. Mandagens angrep er det 13. angrepet siden våren 2015 da en japansk surfer døde etter et angrep.

Søndag protesterte flere mot regjeringens planer om å sette opp hainett i dette kystområdet. Regjeringen bestemte seg for å sette dem opp etter angrepet på 17-åringen i september.