Kampsporttrener arrestert etter trippeldrap i Argentina

Aktivister protesterte mot vold mot kvinner i Argentina onsdag. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix
Aktivister protesterte mot vold mot kvinner i Argentina onsdag. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Buenos Aires (NTB-AFP): En mann er arrestert i Argentina etter å ha drept ekskjæresten, hennes søster og bestemor. Trippeldrapet skjedde fire dager etter at tusenvis av mennesker demonstrerte mot kvinnedrap i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 30 år gamle kampsporttreneren var bevæpnet med kniv og pistol, og utførte drapene hjemme hos ekskjæresten i byen Godoy Cruz. I tillegg til å drepe henne, søsteren og bestemoren, knivstakk han en 11 år gammel gutt og såret en sju måneder gammel baby.

Han åpnet så gassbrenneren i huset og tente en fyrstikk, men politiet ankom stedet og avverget en eksplosjon, sier sikkerhetsministeren for Mendoza-provinsen, Gianni Venier. Mannens ni år gamle sønn gjemte seg.

– Denne psykopaten lette deretter etter gutten som gjemte seg, sier Venier.

Trippeldrapet ryster landet etter at tusenvis av argentinere kledd i svart onsdag protesterte mot det brutale drapet på 16 år gamle Lucia Perez tidligere denne måneden. I Argentina blir i gjennomsnitt en kvinne drept av vold i hjemmet hver 36. time.

Ifølge Venier er mannen arrestert, og babyen og den 11 år gamle gutten er sendt til sykehus med alvorlige skader. (©NTB)