Minst 77 omkom i togulykken i Kamerun

Toget som sporet av ved Eseka i Kamerun, hadde angivelig 1.300 passasjerer ombord. Foto: Mahamat Mazou Aboubakar / Reuters / NTB scanpix
Toget som sporet av ved Eseka i Kamerun, hadde angivelig 1.300 passasjerer ombord. Foto: Mahamat Mazou Aboubakar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Yaoundé (NTB-AFP-DPA): Etter at redningsmannskaper i Kamerun fant to døde personer i en kløft der et tog sporet av lørdag, er antall omkomne etter togulykken steget til 77.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Redningsmannskaper undersøkte området der toget sporet av lørdag og fant ytterligere to omkomne liggende under to togvogner, sier journalist Amin Nkeng Edwars, som var på stedet.

I tillegg til de omkomne, ble 600 personer er skadd, flere av dem kritisk.

– Vi har fått inn mellom 60 og 70 døde på stasjonen i morges. Noen av de sårede er bevisstløse. Vi tror dødstallet vil stige ytterligere, sa en jernbanetjenestemann lørdag.

Ulykken skjedde like før toget nådde byen Eseka, rundt 12 mil vest for Yaoundé. Toget var på vei fra hovedstaden til Douala, som regnes som Kameruns økonomiske sentrum.

Ifølge togselskapet var det hele 1.300 passasjerer på toget, i stedet for 600 som er vanlig. En bro på strekningen hadde kollapset torsdag, noe som førte til stor pågang av passasjerer. Ulykken skjedde i et område med kraftig regn som har forårsaket jordskred langs veier i denne delen av landet. (©NTB)