Svensk fotograf skutt og såret ved Mosul

Dagens Nyheters team dekket den pågående offensiven mot den IS-kontrollerte byen Mosul. Bildet viser irakiske regjeringssoldater i aksjon under offensiven. Foto: Reuters / NTB scanpix
Dagens Nyheters team dekket den pågående offensiven mot den IS-kontrollerte byen Mosul. Bildet viser irakiske regjeringssoldater i aksjon under offensiven. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske Dagens Nyheter-fotografen Paul Hansen, som ble skutt og såret utenfor den irakiske byen Mosul, takker produsenten av hjelmen og den skuddsikre vesten han hadde på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotografen har det etter forholdene bra etter at han ble operert i Arbil søndag ettermiddag. En kule som satt i ryggen til fotografen, er operert ut.

– Jeg vil takke produsentene som laget verneutstyret, sier Hansen til egen avis etter operasjonen.

Truffet av to kuler

To kuler rammet Hansen da han søndag dekket den pågående offensiven mot den IS-kontrollerte byen Mosul i Nord-Irak.

Den første traff Hansens hjelm. Den andre traff Hansens skuddsikre vest, men gikk gjennom vesten og inn i ryggen til Hansen. Vesten hindret imidlertid trolig at kulen trengte lenger inn, skriver Dagens Nyheter.

Snikskytter

Dagens Nyheters Midtøsten-korrespondent Erik Ohlsson var også ved Mosul da Hansen ble skutt.

– Paul gikk litt foran med andre fotografer. Da ble han skutt av en snikskytter. Jeg befant meg tre-fire kilometer fra stedet, forteller Ohlsson til egen avis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da han kom tilbake, så jeg hvordan han kom blodig mot meg. Selvfølgelig ble jeg sjokkert, men han var hele tiden ved bevissthet og fortalte hva som hadde skjedd, sier Ohlsson.

Hendelsen skjedde om lag 25 kilometer fra Mosul.

– Risiko

Dagens Nyheters sjefredaktør Peter Wolodarski sier avisen kommer til å gå gjennom hendelsen.

– Vi tar sikkerhetsspørsmålet på største alvor og har rutiner for hva vi gjør når noe slikt som dette skjer. Vi kommer til å gå gjennom hendelsen. Men det er klart at det aldri er risikofritt å jobbe slik, sier Wolodarski søndag ettermiddag.

Les også: Militærstyrker med fremstøt mot IS i Mosul

Kilde til CNN: IS har drept 284 sivile i Mosul

USA hevder IS-ledere har flyktet fra Mosul