Oslo Høyre-vedtak om nikab-forbud

Fabian Stang og Oslo Høyre vedtok lørdag et forslag om et forbud mot heldekkende ansiktsplagg i offentlige institusjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fabian Stang og Oslo Høyre vedtok lørdag et forslag om et forbud mot heldekkende ansiktsplagg i offentlige institusjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Oslo Høyre gikk mot programkomiteens anbefaling og vedtok å gå inn for forbud mot heldekkende ansiktsplagg i offentlige institusjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag behandlet Oslo Høyre forslaget om å innføre et nasjonalt forbud, skriver VG. Lederen i Oslo Høyres programkomité, Stefan Hegglund, bekrefter overfor avisa at forslaget ble vedtatt mot programkomiteens anbefaling.

– Uklarhet om hvordan dette skal fungere i praksis og hva som kan defineres som offentlige institusjoner er noe av grunnen til at programkomiteen ikke anbefalte forslaget, skriver han i en SMS til avisen.

Blant dem som stemte for forbudet er tidligere Oslo-ordfører og nyutnevnt statssekretær Fabian Stang.

– Dette betyr at vi vil be Høyre vurdere spørsmålet på landsmøtet. Ansiktsuttrykk er en viktig kommunikasjonsfaktor. Når det er sagt ser jeg på dette som et minimalt problem i Norge. Likevel synes jeg at vi bør ha klare regler når det kommer til plagg som dekker ansiktet, sier Stang.

Ingjerd Schou, Høyres innvandringspolitiske talsperson, sier partiet åpner for forbud mot heldekkende plagg i skolesammenheng. Det gjelder nikab og burka, men ikke hijab. Hun sier partiet ikke har tatt stilling til hvor de står med tanke på Oslo Høyres vedtak. (©NTB)