Trump vil saksøke kvinner som anklager ham

Donald Trump på talerstolen i Gettysburg, der han truet med å saksøke kvinnene som har anklaget ham. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump på talerstolen i Gettysburg, der han truet med å saksøke kvinnene som har anklaget ham. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump truer med å saksøke alle kvinnene som har stått fram og anklager ham for seksuelle tilnærmelser eller overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump truer med å saksøke alle kvinnene som har stått fram og anklaget ham for seksuelle tilnærmelser eller overgrep.

I en tale i Gettysburg lørdag sa Trump at kvinnene er løgnere som forsøker å undergrave valgkampen hans. Og han lovet å saksøke samtlige når valget er over.

Etter at opptaket der han skrøt av at han kunne gjøre hva han ville med kvinner, ble sluppet, har ti kvinner hittil fortalt om hvordan han gjorde uønskede, seksuelle tilnærmelser mot dem eller regelrett overfalt dem.

– Alle disse løgnerne vil bli saksøkt når valget er over. Jeg ser virkelig fram til å gjøre det, sa Trump.

Les også: Trumps kone sier Donald ble revet med

Stadig flere anklager Trump for overgrep

Trump avviser overgrepsanklager

La fram plan

Talen i Gettysburg i delstaten Pennsylvania, der et av de viktigste slagene i den amerikanske borgerkrigen sto, var ment som en oppsummering av alt Trump planlegger å gjøre i de første hundre dagene om han blir president.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I talen sa Trump som tidligere at valget er «fikset», og han klaget over at «korrupte» medier fabrikkerer saker for å få ham til å se så «ille og farlig ut som mulig».

Trump lovet videre at han vil sørge for 25 millioner nye jobber i USA over de neste ti årene, få bukt med ulovlig innvandring og oppheve president Barack Obamas helsereform.

– Vår valgkamp representerer den type endring som bare kommer én gang i løpet av en levetid, sa Trump til flere hundre støttespillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump doblet pengebruken i september

Trump buet ut på veldedighetsmiddag

– Ikke en politiker

Den republikanske presidentkandidaten gikk som tidligere også til angrep på frihandelsavtaler. Han lovet, som ved tidligere anledninger, å reforhandle eller trekke USA fra NAFTA, frihandelsavtalen mellom USA, Canada og Mexico.

Han rettet også kritikk mot frihandelsavtalen TPP for landene rundt Stillehavet, en avtale som fortsatt ikke er ratifisert.

I tillegg sa Trump at han vil stanse USAs «milliardutbetalinger» til FNs arbeid for å stanse klimaforandringer – og bruke pengene i USA i stedet.

– Jeg er ikke en politiker, og jeg har aldri ønsket å være en. Men da jeg så de problemene vårt land har, følte jeg at jeg måtte ta affære, sa Trump.