Tetzschner vil kutte i sykelønnen

Michael Tetzschner. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Michael Tetzschner. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Høyres Michael Tetzschner mener flere bør gå på jobb når de er lett forkjølet eller opplever motgang som ikke skyldes sykdom. Hans medisin mot høyt sykefravær er karensdager og kutt i sykelønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentanten sier til Dagens Næringsliv at han er bekymret for høyt sykefravær og kostnadene det påfører fellesskapet.

Utgiftene på statsbudsjettet løper opp i flere titall milliarder, sier Tetzschner. Programkomiteen i Oslo Høyre har sendt ut et mindretallsforslag om å kutte ti prosent i sykelønnen og innføre én karensdag, noe som innebærer at man først får sykepenger fra dag to.

– Jeg kommer til å stemme for dette. Dette er et viktig signal å sende til programkomiteen i hovedorganisasjonen. Før eller senere må våre velferdsutgifter prioriteres strammere, sier Tetzschner, som er medlem i Oslo Høyre.

Stefan Heggelund, som har ledet programarbeidet i Oslo, er ikke enige med Tetzchner og er mot mindretallets forslag.

Innføring av karensdager er et dårlig forslag fordi det ikke gjør noe med hovedutfordringen med sykefraværet, nemlig langtidssykefraværet, sier han. Også nestlederen for Høyres programkomité, Nikolai Astrup, sier han foretrekker flertallets innstilling. (©NTB)