Alpin-Norge håper på Kristoffersen i Sölden

Det stilles store forventninger til Henrik Kristoffersen før verdenscupåpningen i storslalåm. Selv ser han ikke seg selv som en favoritt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det stilles store forventninger til Henrik Kristoffersen før verdenscupåpningen i storslalåm. Selv ser han ikke seg selv som en favoritt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen er løperen alle peker på når det er snakk om norsk suksess i den alpine verdenscupåpningen. Det er han ikke helt enig i selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– At Aksel (Lund Svindal) og Kjetil (Jansrud) mener jeg er favoritt til å vinne storslalåmåpningen, tenker jeg de sier bare for å være hyggelige. Det er på ingen mulig måte jeg som er favoritt. Det er Marcel Hirscher og Alexis Pinturault, de som var best i storslalåm i fjor, som er de store favorittene, sier Kristoffersen til NTB.

Han var stjernen på skifabrikanten Rossignols pressetreff og måtte svare på utrolig mange spørsmål om starten på en ny tvekamp mot Hirscher. Men vi ga oss ikke og maste litt videre om søndagens sesongåpning:

– Det er kanskje en liten sjanse for at jeg kan være med å kjempe, men det får vi snakke om etter at jeg har kjørt, fortsetter det norske slalåm- og storslalåmesset.

Les også: Terminliste verdenscup alpint 2016-17 - komplett program

Bra treningsrunder

Når nestorene Jansrud og Svindal vurderer Henrik Kristoffersen, snakker de om at han har kjørt fort på trening, ikke bare en og to ganger, men over lang tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg må innrømme at det har gått ganske bra for meg på trening. Særlig gikk det veldig fint i Chile da vi var der. I de bratteste partiene klarte jeg meg veldig bra. Det ligner litt på det vi møter her i Sölden. Men det hjelper ikke å kjøre fort på trening om du ikke kjører fort i renn, forklarer Kristoffersen.

Han er ikke spesielt glad i traseen i Sölden. Han synes den virker litt bratt og skremmende, men han er ikke redd for bakken på isbreen Rettenbach. Nå skal han kjempe om å bli den første norske vinneren i bakken siden Svindals seier i 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lanserte VM-genseren for skisesongen 2016-2017

Mandler til besvær

Henrik Kristoffersen slet i verdenscupavslutningen i fjor og endte langt bak de beste. Nå har vi fått forklaringen. Vonde og betente mandler var årsaken. Endelig er problemet løst en gang for alle. Han opererte bort mandlene i mai, men fikk en tøffere sommer enn ventet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde det veldig vondt og gikk ned mange kilo, særlig de to første ukene etter operasjonen. Jeg trodde det skulle være to uker med vondt og så ferdig, men i stedet gikk jeg rundt med smerter i nesten sju uker. Da ble det vondt å trene også. Det gikk mye hardere inn på meg enn jeg hadde trodd, men nå kjenner jeg ikke noe til det, forklarer Kristoffersen til NTB.

– Jeg kan si at jeg iallfall ikke er dårligere trent enn i fjorårssesongen, og jeg tror jeg kjører bedre på ski også, legger han til.

Les også: Kristoffersen skrev under landslagsavtale

Gleder seg

Nå gleder han seg til sesongåpningen.

– Hva er det viktigste målet i vinter?

– Verdenscupen er alltid det viktigste for meg. Jeg vil mye heller vinne seks verdenscuprenn som i fjor, enn feile i verdenscupen og ta VM-medaljer, sier han.

Han har også litt problemer med å sette ord på hva han føler før søndagens sesongåpning.

– Jeg kan ikke si om jeg er veldig optimist før denne helgen. Det er så lenge siden jeg har kjørt renn, sier Henrik Kristoffersen til NTB.

Søndag får vi svaret på hva han virkelig er god for. En plass på seierspallen bør absolutt være innen rekkevidde.

Les også: Kristoffersen satser alt på slalåm og storslalåm