Ceferin åpner for mesterligafinale utenfor Europa

Aleksander Ceferin er åpen for at mesterligafinalen kan spilles utenfor Europa. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB scanpix
Aleksander Ceferin er åpen for at mesterligafinalen kan spilles utenfor Europa. Foto: Tony O'Brien / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

UEFA-president Aleksander Ceferin er åpen for at mesterligafinalen i fotball kan bli spilt utenfor Europa, for eksempel i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier han i et intervju med det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Ceferin sier at han vil ha en åpen søkerprosess for rettighetene til å arrangere klubbfotballens viktigste og mest attraktive kamp, og at reisetid til andre kontinenter ikke nødvendigvis utelukker at kampen kan spilles der.

– Reiser innad i Europa, for eksempel fra Portugal til Aserbajdsjan, kan være like lange som en reise til New York. For tilhengerne bør det ikke være et problem, men vi får se. Dette er en europeisk turnering, så vi må tenke på det, sier han.

Til nå har tildelingen av mesterligafinalen og europaligafinalen vært gjort av UEFA-styret uten noen offisiell søkerprosess.

– Vi må ha en klar og åpen prosess. Om slike kamper gis som en politisk vennetjeneste, er det ikke OK. Med en slik prosess beskyttes også jeg og administrasjonen, for da kan ingen kontakte oss og be om slike tjenester, sier Ceferin.

Få full oversikt: Terminliste Champions League 2016/2017