Åtte omkommet i supertyfon på Filippinene

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte personer er så langt meldt omkommet i en av de kraftigste tyfonene som noensinne har rammet Filippinene. 90.000 har rømt fra hjemmene sine og store oversvømmelser blokkerer veinettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyfonen Haima har herjet øynasjonen onsdag og torsdag. Det meldes om vindkast på opp mot 63 sekundmeter og kraftige regnbyger.

Blant ofrene er to bygningsarbeidere som ble tatt av jordskred, en mann som ble truffet av en grein og to andre som ble dratt med av en oversvømt elv. Myndighetene har fått flere meldinger om omkomne, men har så langt ikke hatt mulighet til å få de bekreftet.

Flere enn 30 store veier er ufarbare grunnet oversvømmelsene, jordskred og veltede trær. Nødetatene jobber med å rydde veiene slik at de kan nå inn til rammede områder.

– Noen provinser er mørklagt for å unngå dødelige elektriske støt, opplyser det nasjonale katastrofekontoret.

Onsdag traff Haima fjell- og jordbruksområder på Stillehavskysten nord i landet, i løpet av torsdag har den beveget seg vestover mot Sør-Kinahavet.

I november 2013 ble Filippinene rammet av supertyfonen Haiyan, som tok livet av over 6.000 mennesker i landets østlige deler.

Bakgrunn: Kraftig tyfon på Filippinene