Homofile med hyppig partnerbytte får ny hiv-medisin

– Det er mange homofile menn som har mye ubeskyttet seg med mange partnere og dette vil være et viktig forebyggende tiltak, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
– Det er mange homofile menn som har mye ubeskyttet seg med mange partnere og dette vil være et viktig forebyggende tiltak, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den hiv-forebyggende medisinen Truvada skal tilbys homofile menn som ikke har fast partner. Medisinen gjør at man kan ha ubeskyttet sex nesten uten fare for hiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseminister Bent Høie (H) og hans departementet står bak avgjørelsen etter å ha fått den såkalte PrEP-behandlingen anbefalt av Folkehelsa og Helsedirektoratet, melder P4.

Medisinen gir beskyttelse mot hiv slik at man i utgangspunktet kan droppe kondom uten å bli smittet av viruset.

– Det er mange homofile menn som har mye ubeskyttet sex med mange partnere og dette vil være et viktig forebyggende tiltak, sier Høie til P4.

Norge blir det eneste landet i Europa ved siden av Frankrike som vil tilby dette til en del av befolkningen. I afrikanske land har man valgt å gi medisinen til jenter siden de er mest utsatt.

Ett års forbruk av medisinen koster 66.000 kroner. Patentet løper ut i 2017 og det er ikke kjent hva PrEP vil koste fremover. Etter all sannsynlighet vil medisinen bli langt billigere.

Les også: – Biseksuelle, homofile og lesbiske er mer utsatt

Evangelist spådde naturkatastrofer for homofile - fikk sitt eget hus oversvømt

Paven: – Vi kristne må be de homofile om tilgivelse