Russland kaller USAs hackinganklager «søppel»

Talsmann for den russiske regjeringen Dmitrij Peskov kaller påstandene om at Russland skal ha hacket Det demokratiske partiet for søppel. Foto: Sergei Karpukhin.
Talsmann for den russiske regjeringen Dmitrij Peskov kaller påstandene om at Russland skal ha hacket Det demokratiske partiet for søppel. Foto: Sergei Karpukhin. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En talsmann for den russiske regjeringen avviser på det sterkeste USAs anklager om at Russland har prøvd å påvirke presidentvalgkampen gjennom hackerangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er igjen en form for søppel, sier talsmann for den russiske regjeringen Dmitrj Peskov til nyhetsbyrået Interfax.

– Hver dag blir president Putins hjemmeside angrepet av titusenvis av hackere. Mange av disse angrepene blir sporet til amerikansk territorium, men vi skylder ikke på Det hvite hus eller Langley hver gang, sier Peskov. Langley er byen hvor den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA har hovedkvarter.

USAs regjering gikk fredag ut og anklaget Russland for å stå bak en omfattende kampanje for å påvirke presidentvalget, blant annet ved hackerangrep mot Det demokratiske partiet.

Det har lenge vært antydet at russiske grupper eller statsstøttede hackere kunne stå bak datainnbruddene som er oppdaget, blant annet hos Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC).

Fredagens uttalelse er imidlertid den første der USAs regjering formelt legger skylden på Russland.