Malaysia bekrefter funn av vrakrester fra MH 370

Bildet er fra et annet funn i tanzania i sommer, der det ble funnet deler av en vinge som antas å stamme fra det savnede flyet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Bildet er fra et annet funn i tanzania i sommer, der det ble funnet deler av en vinge som antas å stamme fra det savnede flyet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kuala Lumpur (NTB-AP): Malaysiske myndigheter bekrefter at en del av en flyvinge som hadde drevet i land på Mauritius, tilhørte Malaysia Airlines-flyet som forsvant i 2014 med 239 personer om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malaysiske og australske myndigheter opplyste fredag at vrakdelen som ble funnet i mai og deretter analysert av australske eksperter, tilhørte det savnede flyet med rutenummer MH 370.

Det var et par på ferie på øya Rodrigues ved Mauritius som fant vrakrestene, bare to uker etter at et funn i Mosambik ble koblet til det forsvunne flyet, av typen Boeing 777.

Flyet med rutenummer MH 370, som forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord, var på vei fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing.

Mer enn 95.000 kvadratkilometer med åpent hav er gjennomsøkt i jakten på flyet, uten resultat. Det totale søkeområdet er på 120.000 kvadratkilometer, rundt en tredel av Norges areal.

Det er funnet flere vrakrester langs strender i Mosambik, Tanzania, Sør-Afrika, Reunion og Mauritius som kobles til flyet. (©NTB)