Raja: – Uforståelig at 1,4 milliarder er sløst bort på tomme mottak

Abid Raja. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Abid Raja. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres Abid Raja vil be Sylvi Listhaug (Frp) svare for bruken av 1,4 milliarder kroner på asylmottaksplasser som har stått tomme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raja tar til orde for å la innvandringsministeren svare for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, skriver VG.

– Det er helt uforståelig for meg at 1,4 milliarder sløst vekk av offentliges penger. Jeg er litt i sjokk. Jeg tror det norske folk ikke forstår dette, ikke finner seg i dette, og gjerne vil ha svar. Jeg vil ta initiativ i kontrollkomiteen på Stortinget og sende spørsmål om statsråden har kontroll på penger og avtaler, sier Raja.

Les også: «Asylbaroner» mener UDI tilbyr husmannskontrakter

I høst har Utlendingsdirektoratet lagt ned 10.800 mottaksplasser, men flere avtaler har oppsigelsestid som gjør at det tar tid før plassene faktisk blir avviklet. I mellomtiden må staten fortsatt betale for dem.

– Jeg vil spørre om statsråden har sørget for gode nok kontrollrutiner og sørget for at pengene har blitt brukt fornuftig, sier Venstre-politikeren. Han vil ta saken opp på neste komitémøte, men må få med seg flere medlemmer før det blir aktuelt å sende brev til Listhaug.

Frp-statsråden sier hun vil svare på spørsmål fra kontrollkomiteen, dersom de kommer. Hun sier UDI har gjort det de kunne i en uoversiktlig situasjon og basert på det de visste da vurderingene ble gjort.

Les også: LO i Tromsø ble ikke sjokkert da Støre ville ta betalt av asylsøkere