Videoopptak fra politiskyting i USA offentliggjort

Se video av politiskytingen i vinduet over. Vi advarer mot sterke bilder.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter demonstrasjoner i San Diego de siste dagene offentliggjorde politiet fredag to videoer som viser hva som skjedde da ugandisk-amerikanske Alfredo Olango ble drept tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoene viser at en politimann avfyrte fire skudd umiddelbart etter at den ubevæpnede svarte mannen løftet begge hendene til brystet og inntok det som er beskrevet som en “skyteposisjon».

Dan Gilleon, familiens advokat, sier opptakene viser en politimann som oppførte seg som en cowboy og provoserte fram en reaksjon fra en mentalt forstyrret person.

Les også: Demonstrasjoner etter nok en politiskyting i USA

Politiet i forstaden El Cajon i San Diego, som rykket ut da de fikk meldinger om en mentalt ustabil mann som vinglet rundt i trafikken, sier «våpenet» Alfredo Olango siktet på dem med var en ti centimeter lang e-sigarett. En advokat sier Olangos oppførsel skyldtes at han var svært opprørt etter at en venn nylig døde.

Etter tre netter med til tider voldelige opptøyer og like før en stor demonstrasjon arrangert av mannens familie, ble de lokale politimyndighetene presset til å legge fram videobevisene.

Mange av dem som deltar i demonstrasjonene, er migranter og flyktninger.