USA skal bruke milliarder for å bekjempe zikaviruset

4 måneder gamle Lucas er en av mange brasilianske babyer som er født med mikrokefali. Foto: Ricardo Morales / Reuters / NTB scanpix.
4 måneder gamle Lucas er en av mange brasilianske babyer som er født med mikrokefali. Foto: Ricardo Morales / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Ritzau): Kongressen i USA har godkjent et forslag om å bevilge 1,1 milliarder dollar til bekjempelse av utbruddet av det farlige zikaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort flertall i Representantenes hus har godkjent bevilgningen av milliardbeløpet som inngår i et foreløpig budsjettet som skal holde det amerikanske statsapparatet gående fram til 9. desember. Det nåværende budsjettet utløper i slutten av denne måneden.

Beløpet bevilget til zika-bekjempelse tilsvarer over åtte milliarder norske kroner.

President Barack Obama har jobbet aktivt for å bekjempe viruset og han oppfordret tidlig kongressen til å vedta en bevilgning. Spesielt med tanke på å utvikle en vaksine mot viruset.

Zikaviruset spres gjennom mygg og seksuell kontakt, og utgjør størst trussel mot gravide kvinner ettersom fosteret kan få mikrokefali. Dette innebærer at babyer blir født med underutviklet hjerne og et unormalt lite kranium