To millioner mennesker uten vann i Aleppo

Bomberegnet fortsetter over den syriske byen Aleppo. Etter at en pumpestasjon ble ødelagt regner en med at to millioner mennesker nå er uten vann.
Bomberegnet fortsetter over den syriske byen Aleppo. Etter at en pumpestasjon ble ødelagt regner en med at to millioner mennesker nå er uten vann. Foto: Thaer Mohammed / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær to millioner sivile syrere mangler vann i landets nest største by Aleppo etter at regimet har bombet en pumpestasjon og opprørerne har stengt en annen som hevn for angrepet, melder FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Intense angrep i natt har ødelagt vannpumpestasjonen i Bab al-Nayrab, som forsyner om lag 250.000 mennesker i de østlige delene av Aleppo, opplyser Verdens barnefond (UNICEF) lørdag.

På grunn av de voldsomme bombardementene greier ikke reparatører å ta seg fram til stasjonen.

Les også: Kerry: Ørliten framgang med Lavrov om Syria

Som en hevn ble pumpestasjonen i Suleiman al-Halabi, som også ligger i øst, skrudd av, noe som ifølge UNICEF har ført til at 1,5 millioner mennesker i den vestlige delen av byen også har mistet vanntilførselen.

Vannmangelen utgjør en alvorlig helsetrussel i den østlige delen av den krigsrammede storbyen ettersom de eneste alternative drikkevannskildene kommer fra svært forurensede brønner.

Les også: Selvsikker Assad langer ut mot USA

I vest finnes det dypere brønner med grunnvann som kan brukes.

– For at barn skal overleve, er det helt avgjørende at alle konfliktens parter slutter å angripe infrastruktur knyttet til vanntilførselen, varsler UNICEF, som også ber om at reparatører får tilgang til den ødelagte vannpumpen, samtidig som den andre skrus på igjen. (©NTB)