Bomberegn over Aleppo

Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombene regnet igjen over Aleppo natt til fredag etter at den syriske regjeringshæren kunngjorde at de begynner en ny offensiv mot de opprørskontrollerte delene av byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombeangrepene var de kraftigste på flere måneder ifølge Reuters. Hamza al-Khatib, direktør ved et sykehus i den opprørskontrollerte delen av byen, opplyser til nyhetsbyrået at 45 mennesker er drept.

Kunngjøringen fra den syriske regjeringshæren om offensiven kom samtidig som USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og representanter for en rekke andre land begynte et møte i New York for å forsøke å bli enige om hvordan man kunne få på plass en ny våpenhvile for Syria. Møtet brøt sammen uten resultat, og den amerikanske utenriksministeren kom med sterke utfall mot russerne etter møtet.

Den forrige våpenhvilen ble erklært avsluttet mandag etter å ha vart i én uke. Det var den syriske regjeringshæren som kunngjorde at våpenhvilen var over etter at den USA-ledede militærkoalisjonen bombet stillinger til den syriske hæren i Deir al-Zor der mellom 60 og 80 mennesker ble drept.