Nødhjelpskolonner starter opp igjen i Syria

Et tosifret antall lastebiler og vogntog med nødhjelp ble utsatt for angrep vest for storbyen Aleppo mandag. Hjelpeorganisasjonene innstilte deretter alle leveranser, men står nå klare til å gjenoppta arbeidet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et tosifret antall lastebiler og vogntog med nødhjelp ble utsatt for angrep vest for storbyen Aleppo mandag. Hjelpeorganisasjonene innstilte deretter alle leveranser, men står nå klare til å gjenoppta arbeidet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrisk Røde Halvmåne er klar til å gjenoppta nødhjelpskolonnene etter at et tosifret antall lastebiler med nødhjelp ble angrepet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nye hjelpesendinger vil gå så snart vi har fått de forsikringene vi trenger fra partene i konflikten. Behovene er svært store for mange tusen sårbare som bor i utsatte og lite tilgjengelige områder, og vi klargjør nå nødhjelpen til disse områdene, sier Norges Røde Kors-representant Ola Ulmo i Damaskus.

Ifølge Røde Kors har 13,5 millioner personer i Syria behov for nødhjelp. 60 frivillige og ansatte i Syrisk Røde Halvmåne har blitt drept mens de har gitt hjelp, opplyser Ulmo.

– De frivillige tilhører lokalsamfunnene der vi leverer hjelp, og de har derfor den tilliten som trengs for å få tilgang til å gi nødhjelp som mat og medisiner i sine områder, sier han.

Les også: Røde Kors håper på fortsatt våpenhvile i Syria

Nødhjelpsforsyninger bombet i Syria – 12 drept

FN opplyste samtidig torsdag at nødhjelpskolonner igjen skal ta seg inn i beleirede områder i Syria.

Samtidig meldes det om store eksplosjoner etter fly- og granatangrep i storbyen Aleppo. Det skjer bare timer før USA, Russland og andre nøkkelspillere i konflikten skal treffes i New York i det som FNs generalsekretær omtaler som et avgjørende møte for å redde våpenhvileavtalen.