Dansk matchvinner da Viking slo Molde

Patrick Pedersen ble matchvinner da Viking slo molde 1-0 lørdag. Han scoret kampens eneste mål etter bare ni minutter. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Danske Patrick Pedersen ble matchvinner med sin scoring etter bare ni minutter da Viking slo Molde 1-0 i eliteserien lørdag.

Det var en fullt fortjent seier, selv om gjestene fra Molde hadde noen virkelig store muligheter til utligning på overtid. Da sto Iven Austbø fantastisk i Viking-målet og avverget med noen magiske redninger.

– Dette føltes bra, slo Viking-trener Kjell Jonevret fast etter kampen.

Han tok bølgen for sin danske matchvinner og resten av laget etter den første seieren siden 7. august. Det var helt klart at den smakte godt.

– Vi våget å satse skikkelig mot et bra Molde-lag. Dette må vi være fornøyde med, mente Jonevret i intervjuet han ga til TV 2 etter kampen.

Og han hadde grunn til det, for det var en kontrollert seier. Molde hadde så å si ikke sjanser før de to store mulighetene på overtid. Det var også Molde-trener Ole Gunnar Solskjær enig i.

Kontret i sen

– Vi fortjente ikke å få med oss poeng i denne kampen, for vi ble jo kontret litt i senk, slo Solskjær fast etter drøye 90 minutter på Viking stadion.

Hjemmelaget fikk en «flying start» med Patrick Pedersens scoring etter bare ni minutter. Han fikk et perfekt innlegg fra Chris Dawson som han sendte videre i mål via tverrliggeren. Det var en klassescoring.

Det fortsatte med bra Viking-spill utover i omgangen, mens Molde skapte svært lite. Derfor var det fullt fortjent at Viking kunne gå til pause med en ledelse.

– Vi kunne ikke fått en bedre start på denne kampen, og jeg må innrømme at det var utrolig å deilig å se ballen i mål, sa Pedersen da han gikk til pause. Han ble matchvinner, men det visste han ikke allerede etter 45 minutter.

– Det gikk litt for sakte for oss. Så mye mer er det vel ikke å si, forklarte Moldes Fredrik Brustad på vei til garderoben etter halvspilt kamp.

Uten rytme

Viking fikk raskt kampen inn i sitt spor, mens Molde aldri fant rytmen. Gjestene ble også litt for upresise, noe Solskjær var den første til å innrømme.

– Viking er et godt lag som forsvarte seg veldig bra. Dessuten er det fart på topp. Vi, derimot, fant aldri noen god rytme og ble for upresise, slo han fast.

I annenomgangen hadde Viking de største og fleste sjansene. Både Tor André Aasheim og Hassan Sale Usman (to ganger) kunne tegnet seg på scoringslisten uten å lykkes. Det var først på overtid at Viking produserte to store sjanser, men da var Iven Austbø våkent med og avverget.

Det ble en heller småkjedelig første omgang i Stavanger, men etter pause åpnet kampen seg opp og ble ganske morsom for de snaue 10.000 tilskuerne.