Sp vil fjerne livssynsmillioner til utenlandske statsborgere

Se video i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet vil fjerne 175 millioner kroner som tros- og livssynssamfunn får i statstilskudd for utenlandske statsborgere som er bosatt i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget til endring av regelverket for støtte til trossamfunn framgår av førsteutkastet til partiets nye program for neste stortingsperiode. Det vil ramme 185.000 kristne, muslimer og buddhister bosatt i Norge, skriver Vårt Land.

– Vi ønsker at de som skal dra veksler på offentlige goder, skal være norske statsborgere. Derfor legger komiteen fram et forslag om å bruke statsborgerskap som grunnlag når mandatene ved stortingsvalgene blir regnet ut. I dag blir alle innbyggere i en kommune regnet med. Senterpartiet ønsker at bare de som er statsborgere skal telle med, sier Ola Borten Moe, leder i programkomiteen og nestleder i Senterpartiet.

Les også: Kun tre av ti nordmenn tror på Gud

Forslaget møter sterk motstand i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) som favner 14 ulike organisasjoner eller sammenslutninger av disse. STL har nå bedt om et møte med partiledelsen i Sp.

– Jeg ønsker ikke å spekulere på motivet, men vil bare understreke at forslaget virker lite gjennomtenkt. Dette smaker av en form for nasjonalisme vi ikke ønsker, sier STLs leder Ingrid Rosendorf.

Les også: Nå blir det lettere å melde seg ut av kirken