Temer lover en «ny æra» i Brasil

Brasils nye president Michel Temer deltar i et ministermøte etter at Dilma Rousseff ble avsatt onsdag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix
Brasils nye president Michel Temer deltar i et ministermøte etter at Dilma Rousseff ble avsatt onsdag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasília (NTB-AFP): Brasils nye president Michel Temer kommer med lovnader om en «ny æra» kun timer etter at et flertall i senatet stemte for å fjerne Dilma Rousseff fra presidentposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag innvier vi en ny æra på to år og fire måneder, sa Temer under et ministermøte. Han er tatt i ed og overtar som president fram til valget i 2018.

Rousseff, som er tiltalt for å ha trikset med statsfinansene i forbindelse med valgkampen i 2014 for å dekke over regjeringens budsjettproblemer, ble fratatt embetet onsdag, da 61 av medlemmene i senatet stemte for å avsette henne. Det første Temer gjorde etter at han ble tatt i ed som president onsdag ettermiddag lokal tid, var å be politikerne om å bidra for å få på plass budsjett- og pensjonsreformer, i tillegg til å skape nye arbeidsplasser.

– Fra og med i dag, er forventningene til regjeringen mye høyere. Jeg håper at vi gjør det vi kan for å få Brasil tilbake på skinnene i disse to årene og fire månedene, sier han. Temer benektet at riksrettssaken mot Rousseff var et statskupp.

Den nye presidenten begynner jobben med å reise til Kina for å delta på G20-møtet, og han sier han allerede har forespurt møter med lederne av Spania, Japan, Italia og Saudi-Arabia. (©NTB)