Danmark sparer milliarder på færre asylsøkere

Frivillige delte i fjor høst ut mat, bleier og leker til flyktninger på togstasjonen på Kastrup utenfor København. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Frivillige delte i fjor høst ut mat, bleier og leker til flyktninger på togstasjonen på Kastrup utenfor København. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske regjeringen har justert ned antallet asylsøkere de tror kommer til landet i år fra 25.000 til 10.000. Dermed kuttes budsjettet med 3 milliarder danske kroner, penger som nå skal gå til «velferd og nærområdene».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyktningene får en styrket innsats i de såkalte nærområdene, mens danskene får mer kjernevelferd og økt trygghet, ifølge Danmarks regjering.

Regjeringen økte i september i fjor budsjettet for 2016 da man så en økning i antall asylsøkere som tok seg inn i landet. Men etter at den såkalte Balkan-ruten ble stengt og EU gjorde en avtale med Tyrkia om at de skulle holde igjen flyktningene, sank antallet ankomster kraftig.

Ifølge Ritzau kan det danske statsbudsjettet kuttes med omkring tre milliarder kroner når antallet asylsøkere for 2016 reduseres fra 25.000 til 10.000 personer. Det er ventet at omdisponeringen av pengene blir gjenstand for kritikk fra nødhjelpsorganisasjoner, som mener at pengene burde tilbakeføres til utviklingsbistanden.