6.500 flyktninger reddet utenfor Libya

Flyktninger som var plukket opp av den norske redningsskøyta Siem Pilot i helgen og som er brakt i land i Palermo på Sicilia. Foto: Kripos / NTB scanpix
Flyktninger som var plukket opp av den norske redningsskøyta Siem Pilot i helgen og som er brakt i land i Palermo på Sicilia. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skip fra Italia, Spania, EUs grensestyrke Frontex og flere hjelpeorganisasjoner plukket opp 6.500 båtflyktninger i det som omtales som kystvaktens travleste dag de seneste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dramatiske bilder viser rundt 700 flyktninger som er stuet i en fiskebåt, og flere av dem hopper over bord og svømmer mot redningspersonellet. Et fem dager gammelt spedbarn var blant dem, og spedbarnet og andre barn ble fløyet til et sykehus i Italia, ifølge Leger Uten Grenser, som deltok i redningsoperasjonen.

Båtflyktningene ble reddet i til sammen 40 ulike operasjoner, ifølge den italienske kystvakten. Båtflyktningene skal ha kommet fra Eritrea og Somalia.

– Vi har vært spesielt travle i dag, sier en talsperson.

Den italienske kystvakten gjennomførte også søndag en rekke aksjoner der over 1.000 flyktninger og migranter i gummibåter ble plukket opp utenfor Sicilia.

Mange tusen afrikanere forsøker å ta seg over til Europa ved å krysse Middelhavet i dårlige farkoster. Manglende grensekontroll i Libya har gjort landet til et sentralt punkt i flyktningrutene nordover.