Lundemo reddet kvelden for Origi

Lillestrøms keeper Arnold Origi under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Lillestrøm fryktet det verste etter en keepertabbe av Arnold Origi, men fikk med seg ett poeng etter 2-2 mot Viking i Stavanger.

Den kriserammede klubben står uten seier på de siste fem kampene, men var antakeligvis fornøyd med å få med seg poeng fra Stavanger.

Lillestrøm-keeper Origi så lenge ut til å bli bortelagets syndebukk etter at han slapp inn et enkelt langskudd fra Julian Ryerson i annen omgang. Syv minutter før slutt ble den kenyanske målvakten reddet av Marius Lundemo, som sikret 2-2 og ett viktig poeng.

– Det skal ikke skje. Du må bare prøve å bli kvitt det så fort som mulig. Vi er i en vanskelig situasjon, og vi trenger alle mann, sa Origi om tabben til TV 2.

– Heldigvis har jeg et godt lag som klarte å få med seg ett poeng.

Lillestrøm faller likevel én plass på tabellen og ligger to poeng foran Stabæk på kvalifiseringsplassen.

– At vi kommer tilbake to ganger gjør at vi får selvtillit og gir guttene troen på at vi driver med noe bra, sier en presset LSK-trener Rúnar Kristinsson.

Mål og straffebom

Eliteseriekampen i Rogaland fikk en innholdsrik innledning med to mål og straffebom i løpet av de første 20 minuttene.

Samuel Adegbenro ble felt av Håkon Skogseid og skaffet hjemmelaget straffespark etter 12 minutter. Forsøket fra Patrick Pedersen ble imidlertid reddet av Origi.

Fem minutter senere var likevel Viking i ledelsen. André Danielsen curlet et frispark fra 17 meter i lengste kryss på nydelig vis.

Lillestrøm slo tilbake umiddelbart, og to minutter senere var lagene like langt. Gary Martin sendte en markkryper foran mål, hvor Erling Knudtzon skled inn 1-1.

Senere i omgangen hadde Kristoffer Haugen en eventyrlig mulighet til å sende hjemmelaget foran igjen, men forsøket fra kort hold ble reddet av Origi.

Sen utligning

Lagene skapte ikke like mange muligheter etter hvilen, men mål ble det likevel. Timen var spilt da Origi ga Viking en gavepakke på langskuddet fra Ryerson. Det var 18-åringens første eliteseriemål for Viking. Origi var åpenbart irritert på seg selv etter tabben.

Chris Dawson kunne satt spikeren i Lillestrøm-kisten på en kontring, men i stedet slo Lillestrøm tilbake for annen gang syv minutter før slutt. Knudtzon dempet et innlegg, og Lundemo feiet ballen i nettet på halvspretten.

Viking ligger på 8.-plass i eliteserien.