Presset Arsenal slo tilbake

Alexis Sánchez (t.v.) var toneangivende da Arsenal slo Watford. Foto: Hannah McKay (Reuters / NTB scanpix)

Etter ett poeng på sesongens to første seriekamper, fikk både Arsène Wenger og Arsenal-fansen noe å juble for lørdag. «The Gunners» slo London-nabo Watford 3-1 på Vicarage Road.

Santi Cazorla, Alexis Sánchez og Mesut Özil scoret målene for Wengers mannskap, mens debutanten Roberto Pereyra satte inn Watfords trøstemål. Arsenal tok dermed sesongens første trepoenger. I de to første kampene ble det 3-4-tap mot Liverpool og 0-0 mot Leicester.

Arsenal-manager Wenger har fått mye kritikk for et rolig overgangsvindu, men franskmannen kunne smile bredt etter den solide seieren mot «vepsene».

Pangstart

Allerede etter ni minutters spill sto det 1-0 til gjestene. Alexis Sánchez skaffet Arsenal straffespark, og lagkamerat Santi Cazorla gjorde ingen feil fra elleve meter. Fem minutter før hvilen sto det 2-0, og nok en gang var Sánchez involvert. Chileneren fikk så vidt lurt ballen over streken etter innlegg fra Theo Walcott, og Arsenal fikk med seg et flott utgangspunkt inn i garderoben etter halvspilt match.

Som om ikke det var nok, fikk Wengers menn også en kjempestart på 2. omgang. Sánchez slo inn fra venstre, Mesut Özil kom stormende inn i Watford-boksen, og tyskeren gjorde ingen feil. 3-0 til gjestene, og oppgjøret var i realiteten avgjort.

Watford reduserte da Pereyra kjempet inn 1-3 etter 57 minutters spill, men hjemmelaget maktet ikke å mobilisere en skikkelig sluttspurt på tampen. Dermed ebbet oppgjøret ut i tomålsseier til Arsenal.