Tunisias samlingsregjering godkjent av nasjonalforsamlingen

Statsminister Youssef Chaheds og hans kolleger er klare til å innta regjeringskontorene i Tunisia. Foto: Zoubeir Souissi / Reuters / NTB scanpix
Statsminister Youssef Chaheds og hans kolleger er klare til å innta regjeringskontorene i Tunisia. Foto: Zoubeir Souissi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunisias nye regjering, med statsminister Youssef Chahed i spissen, har fått grønt lys til å starte å jobbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen ble godkjent med 167 stemmer i nasjonalforsamlingen fredag. 22 stemte imot, mens fem medlemmer avsto fra å stemme.

40 år gamle Chahed blir Tunisias yngste statsminister siden landet erklærte selvstendighet fra kolonimakten Frankrike i 1956. Hans regjering, der kvinner har fått åtte av de 27 plassene, går i gang med arbeidet i løpet av de nærmeste dagene.

– Løftene er blitt holdt. Kvinnene har fått viktige poster, og 14 av ministrene er unge. Jeg har forsøkt å sette sammen det som skal bli en effektiv regjering, sa Chahed da han presenterte regjeringen sist helg.

Den nye statsministeren har lovet å dempe sosiale ulikheter og snu den økonomiske nedgangen som har preget landet siden den arabiske våren for fire år siden.

Les også: – IS tjener millioner på å spekulere i aksjer