Boli reddet poeng for Aalesund

Aalesund feiret scoring mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg ( NTB scanpix)

Franck Boli reddet ett poeng for nedrykkstruede Aalesund da han sikret 2-2 i eliteserieoppgjøret mot Sarpsborg.

Like etter at Pål Alexander Kirkevold hadde en enorm mulighet til å punktere kampen med sitt andre mål for dagen dukket Boli opp og satte inn 2-2 fra fem meter.

Aalesund tar dermed et viktig poeng i nedrykkskampen, mens Sarpsborg kastet bort en mulighet til å klatre opp på medaljeplass i eliteserien.

Patrick Mortensen banket bortelaget i ledelsen etter elleve minutter. Dansken var ikke vond å be da han fikk ballen innenfor 16-meteren etter at Peter Orry Larsen skled på den regntunge matta, og spissen skjøt ballen i det venstre hjørnet bak Andreas Lie.

Sondre Brunstad Fet utlignet til 1-1 med sitt første eliteseriemål i sin første kamp fra start på øverste nivå i Norge, men Kirkevold sendte Sarpsborg opp i 2-1 alene med Lie etter 24 minutter.

Syv minutter før slutt sikret imidlertid Boli ett poeng for hjemmelaget, som fortsatte å presse på for alle tre poengene uten nytte.

Debutant scoret

Sarpsborg åpnet sjanseballet i Ålesund allerede etter seks minutter. Mortensen fikk muligheten da ballen lå fri på tre meter, men dansken klarte ikke treffe mål, og Aalesund fikk i stedet klarert.

Det fikk de ikke da Orry Larsen var uheldig og serverte Mortensen fire minutter senere. 27-åringen satte inn 1-0.

Aalesund slo tilbake imidlertid tilbake umiddelbart. Adam Arnarson slo inn til unggutten Sondre Brunstad Fet som stupte inn 1-1.

Men da Vito Wormgoor fikk en leksjon i fart av Kirkevold før halvtimen spilt ble det vanskelig for hjemmelaget. Spissen distanserte nederlenderen før han skar inn og satte ballen ned i nærmeste hjørne.

Feberredning

Edwin Gyasi fikk en stor mulighet etter 32 minutter, men kantspilleren sleivet ballen utenfor fra kort hold da han bare skulle bredside den enkelt i mål.

Sarpsborg-keeper Arild Østbø vartet opp med en feberredning minuttet senere. Fet skjøt bra bakre stolpe, men Østbø slang seg så lang han var før han fikk dyttet ballen bort fra mål.

I annen omgang fikk Kirkevold en ny mulighet alene med Lie, men chippen var for svak. I stedet var det Boli som sikret poengdeling i Aalesund.