Portugal og EU enige om redningspakke for bank

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager bekrefter avtalen mellom EU og Portugal om en redningspakke på fem milliarder euro.
EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager bekrefter avtalen mellom EU og Portugal om en redningspakke på fem milliarder euro. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lisboa (NTB-AFP): Portugal og EU-kommisjonen har inngått en avtale om en redningspakke på fem milliarder euro for å tilføre ny kapital til den statlige banken CGD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager har godkjent avtalen om å redde banken Caixa Geral de Depositos (CGD), som har vært under enormt press siden bankkrisen i 2014. Den gangen gikk landets største bank, Banco Espirito Santo, dukken etter flere år med mislighold av kortsiktige lån.

Ifølge avtalen skal den portugisiske regjeringen pumpe inn 2,7 milliarder euro i CGD, mens banken selv har lovet å samle inn kapital på 1 milliard euro gjennom å låne penger. I tillegg skal nesten en milliard i obligasjoner, som banken fikk fra staten i 2012, konverteres til kapital.

Til sammen vil dette tilsvare en rekapitalisering på mer enn fem milliarder euro.

– Dette er gode nyheter for Caixa og hele den portugisiske banksektoren, sier den portugisiske finansministeren Mario Centeno. (©NTB)