– De gjorde vår beste dag til et helvete

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske myndigheter sier de ikke aner hvem som sto bak selvmordsangrepet mot et kurdisk bryllup sør i landet, og at de heller ikke vet om angriperen var barn eller voksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed trekker myndighetene tidligere uttalelser fra president Recep Tayyip Erdogan om at IS trolig sto bak, og at selvmordsbomberen var 12-14 år.

– Vi har ingen anelse om hvem gjerningspersonene bak angrepet var. Tidlige opplysninger om hvem som utførte angrepet, i hvilken organisasjons navn, stemte dessverre ikke, sa statsminister Yildirim Binali til pressen mandag.

Les også: Tyrkia angriper IS og kurdisk milits i Syria

Et helvete

Minst 54 personer ble drept under angrepet lørdag kveld. Både brudeparet og gjestene var kurdiske, og flere av dem var medlemmer av det prokurdiske partiet HDP, som den tyrkiske regjeringen mener står i ledtog med Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som har sin egen milits og er forbudt i Tyrkia.

En tårevåt brudgom Nurettin Akdogan møtte pressen mandag.

– De gjorde vår beste dag til et helvete. Vi har ingen slektninger igjen. De døde, alle er borte, sa han.

To bomber

Angrepet mot bryllupet i Gaziantep er det blodigste terrorangrepet i Tyrkia hittil i år. Ifølge Yildirim arbeides det fortsatt med å få fastslått selvmordsbomberens identitet.

HDP var også sterkt representert da to bomber rammet en fredsmarsj i Ankara i oktober i fjor.

Da ble om lag 30 personer drept og over 120 såret.