Gammel takskade trolig årsak til konsertulykke

15 personer ble skadd da taket raste sammen på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
15 personer ble skadd da taket raste sammen på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En flere år gammel skade var trolig årsaken til at murbiter ramlet ned og skadet 15 personer på konsertstedet Sentrum Scene i Oslo søndag. Ledelsen håper stedet snart kan åpne igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet hadde raskt en teori om at en maskin kunne ha dunket opp i taket og forårsaket skaden. Daglig leder Roar Gulbrandsen avviser dette, fordi maskinen ikke var i bruk søndag kveld. Derimot kan det ha skjedd for noen år siden.

– Vi har ikke eksakt informasjon om årsaken, men en av teoriene er at det har vært en skade i taket på et begrenset område som ble reparert for flere år siden, sier Gulbrandsen til VG.

Lokalene ble frigjort av politiet mandag ettermiddag etter at krimteknikere og folk fra Arbeidstilsynet hadde gjort sine undersøkelser.

– Vi får nå inn spesialister som skal se på saken, slik at vi kan få utbedret skadene så fort som mulig, sier Gulbrandsen.

Deler fra taket på Sentrum scene falt ned og skadd 15 personer under en konsert søndag. Foto: Oslo Brann- Og Redningsetat / NTB scanpix
Deler fra taket på Sentrum scene falt ned og skadd 15 personer under en konsert søndag. Foto: Oslo Brann- Og Redningsetat / NTB scanpix

Det første arrangementet som er planlagt på Sentrum Scene, er forestillingen «Making a murderer» førstkommende torsdag. Foreløpig er det uvisst om det vil gå som planlagt, eller om stedet fortsatt må holde stengt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Taket raste sammen på Sentrum scene

Skolen avventer etterforskning

Ved BI har man foreløpig ikke tatt stilling til om det skal søkes erstatning for skadene, eller om det vil bli bedt om en ny konsert etter den ubehagelige opplevelsen. Vel 1.650 studenter hadde betalt for å være med på arrangementet i fadderuka.

– Det eneste ryddige nå er å avvente politiets etterforskning, svarer Yngve Kveine, kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI.

Han sier til NTB at han er imponert over hvordan studentforeningen har håndtert situasjonen, og hvordan studentene har støttet hverandre etter hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lettere skadd

Blant de 15 skadde, havnet en av dem, en 21 år gammel kvinne, på Ullevål sykehus. Mandag formiddag kom meldingen om at hun bare ble lettere skadd.

– Selv om dette er noe som ikke skulle kunne skje, er vi tross alt lettet over at skadeomfanget ikke var mer alvorlig. Vi vil fortsette arbeidet med å ta vare på våre studenter og foreldre i denne situasjonen, heter det på Handelshøyskolen BIs nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til NTB sier kommunikasjonssjef Ole Petter Syrrist-Leite at hendelsen tydelig har påvirket studentene.

– Nå jobber vi med å ta vare på studentene. Skolen har mandag ettermiddag fortsatt et lokale tilgjengelig hvor studenter kan møtes og være sammen.

Andreas Kustås, som er leder for fadderuken ved BI, var selv i salen da deler av taket ramlet ned.

– For oss var det viktigste å få folk i trygghet. Nødetatene var raskt på plass, og vi fikk god hjelp så snart folk var ute av lokalet, sier han til VG.