Fire druknet i turistbåtulykke i Hellas

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer har mistet livet i en kollisjon mellom en turistbåt og en hurtigbåt ved Egina like utenfor Aten, opplyser den greske kystvakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn og en niåring er bekreftet omkommet. En av de omkomne mennene var turistbåtens kaptein. 17 personer er reddet opp fra sjøen, og minst ti av dem er skadd, flere av dem alvorlig, melder greske medier.

Det var over 20 mennesker om bord i turistbåten, men det nøyaktige antallet var tirsdag ettermiddag ennå ikke kjent. Tre personer befant seg i den 8 meter lange motorbåten.

Utfluktsbåten var på vei til Moni, en liten ubebodd øy sørvest for Egina, der turistene skulle bade.

Båt delt i to

De omkomnes nasjonalitet er foreløpig ikke kjent, og det er heller ikke kommet offisielle opplysninger om hvordan ulykken skjedde.

Øyenvitner forteller imidlertid at hurtigbåten kjørte rett inn i turistbåten med fronten først og delte den i to.

– Situasjonen er tragisk. Jeg kan ikke forstå hvordan noe sånt kan skje, sier Eginas ordfører, Dimitros Mourtzis, til den greske TV-kanalen Skai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren av motorbåten skal ha forklart at han ikke så den andre båten, og han skal ha vært ut av stand til å gi en forklaring i det første avhøret med politiet. Han er nå pågrepet. Han er ikke eieren av motorbåten.

Leter i sjøen

Både patruljebåter, et helikopter og private båter deltok i søket etter overlevende.

Vitner forteller til den greske kringkasteren Mega at mellom åtte og ni personer lå i vannet etter ulykken, noen svømte mens andre virket bevisstløse.

Øya Egina tilhører de sardoniske øyene og ligger snaut 3 kilometer fra hovedstaden Aten. Den er et populært utfluktsmål både for grekere og utlendinger.