Åttende dagen på rad med bilbranner i Malmö

Malmö-politiet opplyste søndag at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli. Bildet viser nok en bil i brann natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Malmö-politiet opplyste søndag at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli. Bildet viser nok en bil i brann natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i den svenske byen Malmö fikk sent mandag kveld melding om bilbranner på ni ulike steder. Også i Stockholm og omegn ble biler satt i brann natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i løpet av en drøy halvtime rett før midnatt politiet fikk melding om ni bilbranner i byen. Flere biler ble satt i brann, men nøyaktig hvor mange biler som er blitt flammenes rov, er uklart. På et av stedene brant det også i en garasje og i et avfallsrom.

– Det sier seg selv at når man får så mange meldinger om brann på flere steder samtidig, kan man ikke være framme like raskt som man ellers ville vært, sier polititalsperson Anna Göransson.

Brann i garasjeanlegg

Mandag var den åttende dagen på rad at biler blir satt i brann i Malmö, ifølge Aftonbladet. De seneste brannene skjer etter at Malmö-politiet søndag opplyste at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli. Ingen er pågrepet for brannene.

Også i andre deler av landet er biler satt i brann det siste døgnet. Ved 2-tiden natt til tirsdag ble to biler satt i brann i et garasjeanlegg i Stockholm. Bilene er utbrent, mens flesteparten av de øvrige rundt 50 bilene i garasjeanlegget har røykskader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Jordbro utenfor Stockholm brant sju biler ved midnatt, mens én bil i løpet av natten brant i Södertälje.

Over 100 bilbranner

Også i Borås, som ligger om lag 60 kilometer vest for Göteborg, måtte brannmannskaper i løpet av natten rykke ut til meldinger om en motorsykkel og to mopeder som brant.

Søndag, før de seneste bilbrannene, skrev avisen Sydsvenskan at det har vært over 100 bilbranner i Sverige i sommer.