USA kritiserer Venezuela for fengsling av opposisjonsleder

Venezuelanere demonstrerer mot anklagene mot Lopez, utenfor rettssalen i Caracas i 22 juli. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Venezuelanere demonstrerer mot anklagene mot Lopez, utenfor rettssalen i Caracas i 22 juli. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA kritiserer myndighetene i Venezuela for en dom hvor opposisjonsleder Leopoldo Lopez dømmes til 14 år i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forholdet mellom landene er allerede anspent og de ikke har utvekslet ambassadører siden 2010.

– USA er dypt bekymret over Venezuelas høyesteretts avgjørelse om å opprettholde en slik urettferdig dom mot Lopez, som er fengslet på politisk grunnlag, sier talsperson Elizabeth Trudeau.

Lopez er dømt for å ha oppmuntret til vold ved demonstrasjoner mot myndighetene i 2014. Han er en av president Nicolás Maduros sterkeste kritikere og har erklært seg selv uskyldig.

Dommen har tidligere blitt fordømt av EU og FN. Venezuela opplever for øyeblikket en politisk krise. Resesjon og mangel på medisin og basisvarer har ført til plyndring og annen vold.

Opposisjonen med Lopez i spissen har forsøkt å tvinge gjennom et folkeavstemning for å forsøke å kvitte seg med Maduro, og klandrer hans administrasjon for landets økonomiske problemer.