Røde Kors med Aleppo-advarsel

En gutt bæres bort etter å ha blitt såret i et flyangrep i Aleppo.
En gutt bæres bort etter å ha blitt såret i et flyangrep i Aleppo. Foto: Thaer Mohammed / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen om Aleppo er en av de verste urbane konfliktene i moderne tid, mener Røde Kors. Hjelpeorganisasjonen ber om en stans i angrepene for å sikre nødhjelp til byens innbyggere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen mennesker eller steder er trygge. Befolkningen lever i konstant frykt, sier Peter Maurer, presidenten i Den internasjonale Røde Kors-komiteen, i en uttalelse mandag.

– Dette er uten tvil en av de mest ødeleggende urbane konfliktene i moderne tid, fortsetter han.

Siden 2012 har Aleppo vært delt mellom de to sidene i den pågående borgerkrigen. Opprørsgrupper kontrollerer den østlige delen av byen, mens den vestlige holdes av regimestyrker.

Les også: – 51 sivile drept i luftangrep i Aleppo

FN: Flere beviser tyder på gassangrep i Aleppo

Trolig langvarig kamp om Aleppo

Aleppo på randen av stor humanitær katastrofe

Kampene om den delte byen har eskalert siden midten av juli, og flere hundre mennesker er drept eller såret. Titusener er fanget uten tilgang på nødhjelp, sier Maurer. Han legger til at i tillegg til den umiddelbare trusselen kampene skaper, er mangel på vann og elektrisitet en stor fare for befolkningen. Det samme er den dårlige tilgangen på medisinsk hjelp.

– Den menneskelige prisen for kampene i Aleppo er for høy. Vi oppfordrer alle sider til å stanse ødeleggelsene, sier Røde Kors-presidenten.