Britisk jente fryktes drept i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av tre britiske tenåringsjenter som i fjor reiste til Syria for å slutte seg til IS, er trolig drept i et russisk luftangrep mot IS-bastionen Raqqa i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser advokaten til jentas familie til BBC.

Kadiza Sultana var 16 år da hun reiste til Syria sammen med to 15 år gamle venninner i februar i fjor. For få uker siden fikk familien beskjed om at hun var drept. Opplysningene lar seg ikke bekrefte fra uavhengige kilder.

I et intervju med BBC Newsnight sier advokaten Tasnime Akunjee at Kadiza hadde mistet troen på IS og at hun i lengre tid hadde ønsket å reise hjem til London.

De tre jentene, alle fra London, reiste fra Gatwick til Tyrkia etter å ha fortalt foreldrene at de skulle ut en tur. Alle tre ble beskrevet som flinke og ordentlige elever av skolen de gikk på.

Les også: USA ønsker tyrkisk-russisk IS-samarbeid velkommen

– Jihadister bruker miner fra andre verdenskrig

– 30 drept i russiske luftangrep mot Raqqa

De to andre jentene skal også ha uttrykt et ønske om å reise hjem. Men konsekvensene for dem som blir tatt, kan være brutale.

– Den uka hun tenkte på dette, ble en ung jente fra Østerrike tatt idet hun forsøkte å forlate IS-kontrollert territorium, og ifølge en rekke meldinger ble hun slått i hjel i full offentlighet, sier Akunjee.

Han antar at historien førte til at Kadiza Sultana bestemte seg for ikke å risikere det samme.