Paven vil ikke sidestille islam og terrorisme

Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans ombord «The papal plane» på vei fra et besøk i Krakow, Polen. Foto: Filippo Monteforte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Islam og vold er ikke to sider av samme sak, sier pave Frans i forbindelse med et angrep på en prest i en kirke i Frankrike. Sosial ulikhet og forguding av penger er blant hovedårsakene til terrorisme, hevder han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis jeg snakker om islamsk vold, må jeg også snakke om katolsk vold. Ikke alle muslimer er voldelige, sier pave Frans til journalister om bord i paveflyet på vei hjem fra et besøk i Polen. Paven forsvarer at han ikke nevnte islam da han fordømte drapet på en katolsk prest i Frankrike, et angrep IS hevder å stå bak.

– I nesten alle religioner er det alltid en liten gruppe fundamentalister. Vi har dem også. Hver dag i avisene leser jeg om vold i Italia. En dreper sin kjæreste, en annen dreper sin svigermor, og disse er døpt katolikker, sier pave Frans.

Han sier Europa må se på sine nærmere omgivelser.

– Terrorisme gror der pengenes Gud blir satt først og hvor det ikke er andre valg.