Flere mistet livet i luftballongstyrt i USA

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er trolig ingen overlevende etter at en luftballong styrtet i Texas i USA lørdag. Myndighetene jobber med å finne ut av hvor mange som var om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftballongen styrtet på et beite utenfor byen Lockhart etter at den begynte å brenne. Ifølge lokale medier er det store høyspentmaster like ved området der vrakrestene ligger spredt, men myndighetene har foreløpig ikke sagt noe om hva som forårsaket ulykken.

– Etterforskerne jobber med å slå fast antallet ofre og identiteten deres, sier sheriff Daniel Law, ifølge NBC News, som melder at det var minst 16 personer om bord i luftballongen.

Se video øverst i artikkelen.

Store flammer

Sheriffen sier til AP at det var mulig å kjøpe billetter på stedet for å fly med luftballongen, og at det ikke finnes noen liste over passasjerene.

Øyenvitnet Margaret Wylie, som bor i nærheten, sier hun var ute og luftet hunden sin da hun så store flammer under strømledningene og ringte nødnummeret 911.

FBI har blitt bedt om å bistå i etterforskningen, som skal starte for fullt søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Største på tre år

Dersom dødstallet bekreftes, er dette den mest alvorlige luftballongulykken siden februar 2013, da 19 av 21 personer om bord døde i en styrt i Egypt, ifølge NBC News.

– Måtte guds legende styrke og nåde være med familiene som er rammet av den tragiske luftballongstyrten, skriver Texas-guvernør Greg Abbott på Twitter.

Luftfartsmyndighetene opplyser at ulykken skjedde klokken 7.40 lørdag morgen lokal tid.