En død og fire til sykehus etter båtulykke i Gulen

Et Sea King-redningshelikopter ble kalt inn da en fritidsbåt gikk på et skjær i Gulen og Sogn og Fjordane natt til fredag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Et Sea King-redningshelikopter ble kalt inn da en fritidsbåt gikk på et skjær i Gulen og Sogn og Fjordane natt til fredag. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 60-årene døde da en fritidsbåt gikk på et skjær i Gulen i Sogn og Fjordane. I tillegg er fire personer fraktet til sykehus etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag morgen opplyser Vest politidistrikt at også føreren av båten, en mann i 40-årene, er fraktet til sykehus.

Fra før av er to kvinner i 30-årene og en kvinne i 50-årene brakt til sykehus etter ulykken. Det var til sammen fem personer i båten da ulykken skjedde, rundt klokka 0.50 natt til fredag.

– Et ambulansehelikopter tok med seg en kvinne i 30-årene til Haukeland universitetssjukehus, mens de to andre kvinnene ble sendt til Førde sykehus med Sea King-redningshelikopter, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til NTB.

Foreløpig er tilstanden til de skadde ukjent.

– Mest sannsynlig var båten på vei fra Utkantfestivalen i Skjerjehamn til Eivindvik, og så har den truffet en odde som stikker ut fra en holme, sa Geitle til NTB tidlig fredag.