Flere tar sjøveien fra Tyrkia til Hellas etter kuppforsøket

En overfylt gummibåt med syriske flyktninger driver i Egeerhavet etter at den fikk motorstopp utenfor øya Kos. Bildet ble tatt i august i fjor. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB scanpix
En overfylt gummibåt med syriske flyktninger driver i Egeerhavet etter at den fikk motorstopp utenfor øya Kos. Bildet ble tatt i august i fjor. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste to ukene har antall migranter og flyktninger som ankommer Hellas, økt fra 30 til 90 i snitt per dag, ifølge greske offisielle tall. Økningen begynte etter kuppforsøket i Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gresk regjeringskilde avviser at økningen gir noen grunn til bekymring.

– Vi følger situasjonen nøye og er på vakt. Dette kan være en midlertidig økning, sier tjenestemannen.

I fjor var det i en periode tusenvis av mennesker som ankom greske øyer hver eneste dag.

I mars ble EU og Tyrkia enige om en avtale som innebar at flyktninger og migranter som kom sjøveien til Hellas, skulle sendes tilbake til Tyrkia. Greske myndigheter har vært redde for at kuppforsøket ville skape problemer for avtalen.

Over 57.000 flyktninger og migranter, de fleste fra Syria, sitter for tiden fast i Hellas ettersom landene lenger nord har stengt grensene. Mange av dem venter på at asylsøknadene deres skal behandles, mens over 9.000 som ankom etter av avtalen mellom EU og Tyrkia ble inngått, er ventet å bli deportert til Tyrkia.