Tomflasker verdt 20 kroner ble til million– Jeg klarte ikke å lese alle nullene

Butikksjef Atle Sørensen (t.v) måtte hjelpe den anonyme vinneren med å telle nullene. Her sammen med markedssjef i Røde Kors, Ståle Lindbo.
Butikksjef Atle Sørensen (t.v) måtte hjelpe den anonyme vinneren med å telle nullene. Her sammen med markedssjef i Røde Kors, Ståle Lindbo. Foto: Pantelotteriet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors tjener årlig titalls millioner på tomflasker. En 23 år gammel musiker fra Oslo satte 20 kroner på spill. Det endte med en million og flere strenger å spille på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Butikksjef i vinnerbutikken Coop Prix i Hausmannsgate i Oslo, Atle Sørensen, satt bare noen meter unna da vinnerloddet kom ut av pantemaskinen.

– Vinneren kom bort til kassen, og jeg måtte hjelpe ham med å telle nullene, ler butikksjefen. Så viste det seg altså å være milliongevinst. Da ble den nybakte millionæren helt stille, men klarte etter hvert å gjøre som det står på vinnerlappen - nemlig å kontakte Røde Kors.

Ekstra kaffe

– Jeg pleier alltid å handle her, og har gjort det til en vane å trykke på Røde Kors-knappen når jeg panter tomflasker. Det går jo til et godt formål. Denne gangen ble det en veldig stor ekstrabonus, sier den nybakte millionæren i en pressemelding.

– Jeg er fortsatt litt «shaky» og kan nesten ikke tro det.

23-åringen ønsker å være anonym, sier han er usikker på hva pengene vil bli brukt til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil bruke litt god tid på å bestemme meg, slik at jeg er sikker på at jeg bruker denne muligheten riktig, sier 23-åringen, som til daglig er musiker. Han feiret gevinsten forsiktig med litt ekstra god kaffe til frokost.

Les også: Ble millionær da hun pantet for 17 kroner

Millioner til Røde Kors

Pantelotteriet er spillet hvor du bruker flaskepanten som innsats, med mulighet for å vinne opp til en million kroner. I 2015 fikk Røde Kors et rekordbidrag på 30 millioner kroner kun fra tomflasker.

– Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr enormt mye for oss, og vi er takknemlige for alle som velger å støtte oss med panten sin. Dette gir oss en mulighet og et handlingsrom til å sette i gang nye humanitære aktiviteter der hvor vi ser at behovene er størst, sier markedssjef i Røde Kors, Ståle Lindboe.

Det er foreløpig utbetalt 2 312 199 premier på til sammen 149 600 090 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er det solgt rundt 871 millioner lodd av 50 øre per stykk.

I 2012 kom nyheten om at det i kke hadde vært noen toppgevinst i pantelotteriet på fire år. 223 millioner lodd var solgt, men ingen vant en million, meldte Romerikes blad.

I løpet av 2016 har Pantelotteriet fortalt historier om fem som har fått maksgevinst.

Les også: Pantet to flasker - vant en million