Ryddearbeidet kan begynne på E16

Et steinras traff tirsdag ettermiddag E16 i Nærøydalen i Sogn. Tre tunneler mellom Aurland og Gudvangen er stengt på grunn av raset. Foto: Margit Hylland / NTB scanpix
Et steinras traff tirsdag ettermiddag E16 i Nærøydalen i Sogn. Tre tunneler mellom Aurland og Gudvangen er stengt på grunn av raset. Foto: Margit Hylland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen har avsluttet sikringsarbeidet i rasområdet ved Gudvangen i Sogn og Fjordane, og dermed kan ryddearbeidet begynne. Veien er fortsatt stengt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

E16 i Nærøydalen mellom Voss og Gudvangen har vært stengt av siden tirsdag ettermiddag da rundt 300 meter av veibanen ble rammet av et større steinskred.

Vegvesenet opplyser til NTB torsdag morgen at sikringsarbeidet i fjellsiden nå er avsluttet, og at geologen som har overvåket situasjonen, mener området nå er stabilt. Dermed kan de nå gå i gang med å rydde vekk de enorme steinene på skredpunktet.

Les også: Rasstengte tunneler blir ikke åpnet på flere dager

Fungerende avdelingsdirektør for Sogn og Fjordane, Ingar Hals, anslår at arbeidet vil ta mellom to og tre dager.

– Vi vet ikke så mye av omfanget av arbeidet før vi starter, men vi jobber lange dager og jobber til vi er ferdige, sier Hals.

Han understreker at det ikke er noen værforhold som tilsier at det skal være fare for flere ras i området.