Frustrasjon over vannscootere ved feriedestinasjoner

Frps Bård Hoksrud er blant dem som har kjempet for oppmykning i regelverket for vannscootere. Han forstår at politiet må slå ned på regelbrudd, men mener regelverket ikke er riktig. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix.
Frps Bård Hoksrud er blant dem som har kjempet for oppmykning i regelverket for vannscootere. Han forstår at politiet må slå ned på regelbrudd, men mener regelverket ikke er riktig. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til høsten vil regjeringen foreslå oppmykninger i reglene for vannscootere. Enn så lenge får politiet flere klager og anmeldelser på brudd på dagens lovverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet har kontaktet politiet i de store ferie- og skjærgårdskommunene i Norge. Alle melder tilbake om anmeldelser og klager i forbindelse med bruk av vannscooter denne sommeren.

– Vi har fått flere klager på vannscootere som kjører fort i trange farvann og klager på støy, forteller lensmann i Arendal Jan Sverre Krogstad.

Han opplever at veldig få overholder dagens lovverk.

– Ingen kjører i fem knop. Folk må skjerpe seg. De må følge reglene, sier han.

En av dem som har frontet kampanjen for å myke opp i vannscooterforskriften er Frp-politiker Bård Hoksrud. Han står fast ved at vannscootere må få holde samme fart som småbåter.