13-årings dødsfall ferdig etterforsket av politiet

Politiets teknikere ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiets teknikere ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har avsluttet etterforskningen av saken der ei 13 år gammel jente fra Lommedalen døde på en hytte i Valdres. Nå er det opp til statsadvokaten å avgjøre om moren blir tiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge etter at jenta trolig døde av avmagring, men har hele tiden nektet straffskyld, skriver Budstikka.

Politiets innstilling blir oversendt statsadvokaten, som skal avgjøre om det skal tas ut tiltale mot den siktede moren eller ikke.

– Saken er ferdig etterforsket, men det er vanskelig å anslå når det vil foreligge en påtaleavgjørelse. Det er en svært omfattende sak med stort etterforskningsmateriale, så det vil nødvendigvis ta noe tid, sier politiadvokat Marte Johansen i Innlandet politidistrikt til avisen.

Etter at den 13 år gamle jenta døde, har moren og familien fortalt at mangeårig mobbing var årsaken til den unge jentas spiseforstyrrelser. Fylkesmannen i Oslo og Akershus undersøkte saken og konkluderte med at både skoler og kommunen hadde strukket seg svært langt for å følge opp jenta, men konkluderte også med at formelle prosedyreregler ikke var fulgt.